Pojďte si svou polévku vylepšit a připravte si vlastní játrové knedlíčky z kvalitních surovin.
Ingredience na vývar
- 500 g kuřecích kostí/drobů a odřezků
- 3 ks větší mrkve
- 1/2 většího celeru
- 2 ks petržele
- 1 ks větší cibule
- Petrželka
- 6 ks kuliček celého pepře
- 3 ks kuliček nového koření
- sůl
Ingredience na játrové knedlíčky
- 250g drůbežích jater
- 250g kuřecích prs
- 175g strouhanky smíchané s 50ml mléka
- 4 ks žloutků
- 2 lžičky sušené majoránky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí droby, celer, dvě mrkve, cibuli, jednu petržel, petrželku a koření dejte do hrnce.
- Zalijte 1,5l studené vody a přiveďte k varu.
- Nechte vařit alespoň 2 hodiny.
- Připravte si mezitím kuřecí játra a prsíčka, které rozmixujte.
- Přidejte strouhanku s mlékem, opepřete a osolte dle chuti.
- Přidejte žloutky, prolisovaný česnek, petrželku a majoránku.
- Vše promíchejte a nechte asi hodinu odpočinout v ledničce.
- Hotový vývar proceďte a uvařenou zeleninu vyhoďte.
- Hotovou polévku přiveďte opět k varu a vhoďte nakrájenou čerstvou mrkev, celer a petržel na drobné kostičky.
- Vytvarujte si z játrové hmoty malé noky a vařte je ve vývaru do jejich vyplavání na povrch (asi 5 minut vaření).
- Polévku osolte a opepřete dle chuti a nakonec přidejte posekanou čerstvou petrželku.