Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Pojďte si svou polévku vylepšit a připravte si vlastní játrové knedlíčky z kvalitních surovin.

Ingredience na vývar

  • 500 g kuřecích kostí/drobů a odřezků
  • 3 ks větší mrkve
  • 1/2 většího celeru
  • 2 ks petržele
  • 1 ks větší cibule
  • Petrželka
  • 6 ks kuliček celého pepře
  • 3 ks kuliček nového koření
  • sůl

Ingredience na játrové knedlíčky

  • 250g drůbežích jater
  • 250g kuřecích prs
  • 175g strouhanky smíchané s 50ml mléka
  • 4 ks žloutků
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Kuřecí droby, celer, dvě mrkve, cibuli, jednu petržel, petrželku a koření dejte do hrnce.
  • Zalijte 1,5l studené vody a přiveďte k varu.
  • Nechte vařit alespoň 2 hodiny.
  • Připravte si mezitím kuřecí játra a prsíčka, které rozmixujte.
  • Přidejte strouhanku s mlékem, opepřete a osolte dle chuti.
  • Přidejte žloutky, prolisovaný česnek, petrželku a majoránku.
  • Vše promíchejte a nechte asi hodinu odpočinout v ledničce.
  • Hotový vývar proceďte a uvařenou zeleninu vyhoďte.
  • Hotovou polévku přiveďte opět k varu a vhoďte nakrájenou čerstvou mrkev, celer a petržel na drobné kostičky.
  • Vytvarujte si z játrové hmoty malé noky a vařte je ve vývaru do jejich vyplavání na povrch (asi 5 minut vaření).
  • Polévku osolte a opepřete dle chuti a nakonec přidejte posekanou čerstvou petrželku.
Polévka s játrovými knedlíčky
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.