Vejce dodá vašemu vývaru tu správnou chuť. Zkuste si tento recept a uvařte si polévku, kterou obohatíte právě zapuštěním vejce.
Ingredience
- 500g kuřecích drobů nebo stehen
- 2 ks mrkve
- 1 ks celeru
- 1 ks petržele
- 1 ks větší cibule
- 6 kuliček celého pepře a 4 kuličky nového koření
- 2 ks bobkového listu
- 50g másla
- Hladká mouka
- 1-2 ks vejce
- sůl a pepř
Postup
- Kuřecí maso společně s nakrájenou kořenovou zeleninou vložte do většího hrnce.
- Vše řádně zalijte studenou vodou a přiveďte k varu.
- Vařte asi 2 hodiny a 30 minut před koncem přidejte celý pepř, nové koření a bobkové listy.
- Po uvaření odeberte maso se zeleninou a do polévky je nakrájejte.
- Polévku osolte a opepřete dle chuti.
- Z másla a mouky si udělejte jíšku, kterou polévku zahustíte.
- Pár minut povařte a mezitím si v hrnku rozšlehejte vajíčka.
- Nakonec rozšlehaná vejce do polévky přes vidličku zavařte.
- Polévku dochuťte a ozdobte petrželkou.