Tento recept na plněnou kuřecí kapsu je nejlepší, když na každou rolku položíte plátek sýra čedar. Když pekáček vyndáte z trouby, tak to vypadá to krásně, je to dokonalá konečná úprava pokrmu.
Co budeme potřebovat
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- 4-8 plátků slaniny
- 4-8 plátků sýra čedar
- 1 lžička cibulového prášku (nebo jiného oblíbeného koření, jako je uzená paprika, česnekový prášek, grilovací koření, tymián)
- hrst vlašských ořechů (nasekaných)
- mořská sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Kuřecí prsa naklepejte na tenké plátky.
- Cibulový prášek rovnoměrně nasypte na každé kuřecí prso.
- Na každé kuřecí prso položte 1-2 plátky slaniny, podle velikosti prsou.
- Na každé kuřecí prso položte 1 plátek sýra a posypte trochou nasekaných ořechů.
- Kuřecí prsa srolujte do pevných válečků.
- Rolky vložte do skleněné nebo keramické zapékací mísy „švem“ dolů.
- Na každou rolku kuřecích prsou položte 1/2-1 plátek čedaru.
- Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, nebo dokud nevyteče z prsou šťáva.
- Vyndejte z trouby, nechte 5 minut odpočinout a podávejte.