Kuřecí zeleninové risotto

Kuřecí zeleninové risotto

Vyzkoušejte také tuto klasiku, která se běžně připravuje v českých kuchyních.

Ingredience

  • 4 hrnky kuřecího vývaru (nebo použijte bujón)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 400g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1/2 plechovky sladké kukuřice
  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • Sůl
  • Strouhaný parmezán

Postup

  • Ve velké pánvi zahřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a restujte do zlatova.
  • Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není ze všech stran bílé.
  • Poté přidejte nakrájenou papriku a sladkou kukuřici a restujte další 3-4 minuty.
  • Přidejte rýži a restujte 2 minuty. Za stálého míchání přilijte kuřecí vývar.
  • Vařte 15 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá a rýže nebude krémová. V případě potřeby přidejte více vývaru.
  • Nakonec vmíchejte pepř a parmezán.
  • Podávejte posypané parmezánem.
Zeleninové risotto s paprikou a kukuřicí.
Zdroj: slimmingeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.