Vyzkoušejte také tuto klasiku, která se běžně připravuje v českých kuchyních.
Ingredience
- 4 hrnky kuřecího vývaru (nebo použijte bujón)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 400g kuřecích prsou, nakrájených na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1/2 plechovky sladké kukuřice
- 1 hrnek rýže Arborio
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Sůl
- Strouhaný parmezán
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olej a máslo. Přidejte cibuli a restujte do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není ze všech stran bílé.
- Poté přidejte nakrájenou papriku a sladkou kukuřici a restujte další 3-4 minuty.
- Přidejte rýži a restujte 2 minuty. Za stálého míchání přilijte kuřecí vývar.
- Vařte 15 minut, dokud se veškerá tekutina nevstřebá a rýže nebude krémová. V případě potřeby přidejte více vývaru.
- Nakonec vmíchejte pepř a parmezán.
- Podávejte posypané parmezánem.