Tento recept je super chutný, zdravý a nabitý exotickým kořením, ale přesto je dostatečně jednoduchý na to, abyste si ho mohli uvařit i třeba o půlnoci.
Co budeme potřebovat
- 450 g kuřecích prsou
- 3 lžíce olivového oleje
- Lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky skořice
- Sůl
- Pepř
- Velká červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 75 g červené cibule (nakrájené a kostičky)
- 100 g mrkve (nastrouhané)
- Lžíce mletého česneku
- Špetka kurkumy
- 300 ml kuřecího vývaru
- 50 g sušených meruněk (nakrájených)
- 50 g sušených brusinek
- 200 g kuskusu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 50 g mandlí (nakrájených)
- Snítka čerstvé máty a koriandru
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme lžíci olivového oleje
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa
- Ochutíme solí a pepřem, ½ kmínu, ¼ koriandru a ¼ skořice
- Za občasného otáčení kuře smažíme přibližně 7 minut
- Kuře se musí pořádně propéct
- Upečené kuře zabalíme do alobalu a dáme stranou
- Na pánev rozehřejeme zbylé 2 lžíce oleje
- Vhodíme papriku a cibuli
- Smažíme přibližně 5 minut
- Poté přidáváme mrkev, česnek, zbylou ½ kmínu, ¼ koriandru a ¼ skořice a špetku kurkumy
- A restujeme další minutu
- Do zeleninové směsi přidáme vývar a meruňky
- Dochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu
- Vmícháme kuskus, sundáme z plotny a necháme 5-6 minut odpočívat, dokud kuskus nezměkne a nevstřebá tekutinu
- Poté vmícháme kuře společně se šťávou, kterou pustilo
- Přidáme citronovou šťávu, mandle, čerstvou mátu a koriandr
- Podáváme ještě teplé
Do receptu lze ještě přidat konzervovanou cizrnu. Cizrna, stejně jako kuskus, je skvělou přílohou k dalším surovinám. Pro inspiraci se můžete podívat na nejlepší recepty s cizrnou a třeba vyzkoušet falafel.