Není čas, ale hlad je velký? Tak přesně proto jsme si pro vás připravili tento recept na kuskus s kuřecím masem. Postup nezabere žádný čas a ingredience najde doma každý.
Co budeme potřebovat
Na kuskus
- 180 g kuskusu
- ½ lžičky soli
- Špetka pepře
- 3 lžíce olivového oleje
Na maso
- 230 g kuřecích prsou
- 200 g kuskusu
- Špetka soli
- Lžíce olivového oleje
- 50 g červené cibule (nakrájené nadrobno)
- 250 ml kuřecího vývaru
- 50 g cukety (nakrájené na kostičky)
- 75 g zelených fazolek
- 50 g červené papriky (nakrájené na kostičky)
- 2 jarní cibulky (nakrájené)
- ½ lžičky uzené papriky
- ½ lžičky kurkumy
- Špetka petržele
- 2 lžíce sýra feta (rozdrobeného)
- Špetka chilli
Postup
- Do větší žáruvzdorné mísy nasypeme kuskus
- Přidáme sůl, pepř a olivový olej
- Vše spolu promícháme, dokud se všechen kuskus neobalí olejem
- Uhladíme a dáme stranou
- Kuřecí maso si nasolíme
- V hrnci si na vysokou teplotu rozehřejeme olivový olej
- Přidáme kuřecí prsa a restujeme, z každé strany 2-3 minuty
- V polovině pečení přidáme červenou cibuli a pokračujeme v restování
- Kuře si vyndáme na talíř a necháme ho několik minut chladnout
- Poté ho nakrájíme na kostičky
- Do stejného hrnce přidáme kuřecí vývar, cuketu, fazolky, papriku, jarní cibulku uzenou papriku a kurkumu
- Začneme zahřívat na vysokou teplotu
- Jakmile se směs začne vařit, sundáme hrnec z plotny a nalijeme jí na kuskus
- Mísu s kuskusem zaizolujeme a odstavíme stranou na minimálně 5 minut
- Když kuskus vstřebá většinu tekutiny, vhodíme petržel a vše spolu promícháme
- Kuskus ochutnáme a dochutíme solí
- Když kuskus s kuřecím masem servírujeme, ještě ho posypeme sýrem feta, chilli a petrželkou