Tento snadný recept na kořeněný kuskus připravený v jednom hrnci je vynikající sám o sobě nebo i jako chutná příloha!
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- Žlutou papriku (nakrájená na kostičky)
- Mrkev (nakrájená na kostičky)
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky mletého koriandru
- Špetka kurkumy
- ½ lžičky mletého kmínu
- Špetka skořice
- Chilli (nepovinné)
- 150 g mraženého hrášku
- 400 g cizrny
- 180 g kuskusu
- 350 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- 250 g tuňáka ve vlastní šťávě
- Čerstvá petrželka (nasekaná)
Postup
- Na střední pánvi si rozehřejeme olej na střední teplotu
- Přidáme cibuli, papriku a mrkev
- Začneme restovat po dobu 10 – 15 minut
- Zelenina by měla lehce zhnědnout a změknout
- Přidáme česnek a znovu restujeme
- V menší mističce si smícháme sůl, pepř, papriku, koriandr, kurkumu, kmín a skořici
- Kořenící směs poté vhodíme do směsi zeleninové
- Vše společně restujeme, dokud se koření nerozvoní
- Poté přidáme mražený hrášek a krátce povaříme
- Přidáme cizrnu a chilli pokud jsme se ho rozhodli použít
- Přilijeme vývar, vhodíme petrželku a vmícháme kuskus
- Pánev sundáme ze sporáku a dáme stranou
- Směs necháme odpočívat přibližně 5 minut, dokud kuskus nevstřebá všechnu zbylou tekutinu
- Promícháme, přidáme okapaného tuňáka a můžeme podávat