Tak na tuhle zeleninu se vám budou sbíhat sliny už když ji budete připravovat. Česnek a solný nálev dokáží hotové zázraky. Bude to super příloha ke grilovanému či pečenému masu.
Ingredience:
- 250 g papriček jalapeňos nakrájené na dlouhé čtvrtky
- 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky
- 2 polévkové lžíce jemně mleté soli
- 4 hrnky vody
Postup:
- Papričky naskládáme do velké čisté sklenice, přihodíme k nim česnek a vložíme závaží, aby papriky zůstaly ponořené.
- Sůl rozmícháme ve vodě, čímž si připravíme takzvanou solanku.
- Přelijeme papriky solným roztokem a nádobu dostatečně utěsníme.
- Odložíme ji na místo se stálou pokojovou teplotou a necháme ji kvasit po dobu 1 měsíce.
- V průběhu fermentace můžeme občas zkontrolovat a pokud nám bude jejich kyselost vyhovovat dříve, tak se klidě mohou začít konzumovat i dříve.
- Pak už jen stačí přenést sklenici do lednice a spotřebovat během 6 měsíců.