Kvašené papričky jalapeňos

Kvašené papričky jalapeňos

Tak na tuhle zeleninu se vám budou sbíhat sliny už když ji budete připravovat. Česnek a solný nálev dokáží hotové zázraky. Bude to super příloha ke grilovanému či pečenému masu.

Ingredience:

  • 250 g papriček jalapeňos nakrájené na dlouhé čtvrtky
  • 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky
  • 2 polévkové lžíce jemně mleté soli
  • 4 hrnky vody

Postup:

  • Papričky naskládáme do velké čisté sklenice, přihodíme k nim česnek a vložíme závaží, aby papriky zůstaly ponořené.
  • Sůl rozmícháme ve vodě, čímž si připravíme takzvanou solanku.
  • Přelijeme papriky solným roztokem a nádobu dostatečně utěsníme.
  • Odložíme ji na místo se stálou pokojovou teplotou a necháme ji kvasit po dobu 1 měsíce.
  • V průběhu fermentace můžeme občas zkontrolovat a pokud nám bude jejich kyselost vyhovovat dříve, tak se klidě mohou začít konzumovat i dříve.
  • Pak už jen stačí přenést sklenici do lednice a spotřebovat během 6 měsíců.
Fermentované jalapeňos s čerstvým česnekem.
Zdroj: https://nourishedkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.