Kváskový chléb bez droždí

Kváskový chléb bez droždí
Příprava: 5 minut Vaření: 310 minut Počet porcí: 4

Ze zralého kvásku si můžete upéct tento úžasný a křupavý chléb. Proces fermentace posune váš pečený výtvor o level výše. Tím totiž dosáhnete k dietnější a stravitelnější verzi pečiva.

Ingredience:

  • 450 g žitné chlebové mouky
  • 125 g kvásku (cca 9 lžic)
  • 280 ml vody
  • 1 a ½ lžičky soli
  • semínka dle vlastní volby (sezamová, dýňová, lněná, …)

Postup:

  • Ingredience dejte do pekárny včetně semínek.
  • Nastavte pekárnu dle jejích možností tak, aby těsto kynulo 4 až 6 hodin (péct můžete začít, jakmile je těsto téměř ve výšce konce nádoby).
  • Pečte jako tmavý chléb zhruba 70 minut.
Nakrájený chléb z kvásku na prkýnku.
www.misterweekender.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.