Květák na mozeček se slaninou

Květák na mozeček se slaninou
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Připravte si květákový mozeček s lahodnou slaninkou. Nic tím nezkazíte, ba naopak, posunete tento pokrm o level výš.

Ingredience

  • 800g květáku
  • 200g slaniny
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 50g másla
  • 4-5ks vajec
  • 1 lžíce nasekané petrželky nebo libečku
  • kmín, sůl, pepř (dle chuti)

Postup

  • Do hrnce dejte pařák, přidejte vodu a přiveďte k varu.
  • Květák rozdělte na růžičky, očistěte, dejte na pařák, přikryjte pokličkou a vařte asi 5 minut.
  • Poté květák nakrájejte na ještě drobnější kousky.
  • Jarní cibulku očistěte. Bílou část nakrájejte nadrobno a zelenou na hrubé kousky.
  • Slaninu nakrájejte na tenké proužky, dejte do pánve s rozehřátým máslem a smažte do růžova.
  • Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku i část zelené nati, drcený kmín a chvilku restujte.
  • Poté přidejte květák, rozklepnutá vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání uvařte vejce.
  • Nakonec přidejte zbytek nakrájené cibulové nati, libeček či petrželku a případně dochuťte.
  • Promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem nebo s bramborami.
Květák s vejci, slaninou a čerstvou petrželkou.
Zdroj: paleogrubs.com

Vyzkoušejte naše recepty na obalovaný květák! Další klasika české kuchyně, kterou připravíte na pánvi i v troubě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.