Květák pečený s bramborami a rajčaty

Květák pečený s bramborami a rajčaty
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Zapečená zelenina s luxusním sýrem gruyere prostě nemůže chutnat špatně! Vyzkoušejte následující recept a uvidíte, že si pochutná celá rodina.

Co budete potřebovat

  • 800 g květáku
  • 350 g vařených brambor
  • 200 g strouhaného sýru gruyere
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 4 rajčata
  • máslo
  • sůl
  • paprika
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Postup

  • Předehřejte troubu na 170°C.
  • Květák omyjte, rozdělte na větší kousky, odřízněte stopku a blanšírujte 4 minuty ve vroucí osolené vodě.
  • Vyjměte, opláchněte studenou vodou a dobře sceďte.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na střední plátky.
  • Zapékací mísu vymažte 3 lžičkami másla.
  • Plátky brambor navrstvěte kolem vnějšího okraje zapékací mísy.
  • Rajčata nakrájejte na čtvrtiny, odstraňte stonky, pak rajčata položte tak, aby překrývaly brambory, a vytvořte druhou řadu.
  • Střed zapékací misky naplňte květákem.
  • Bohatě dochuťte solí a pepřem.
  • Smíchejte smetanu s nastrouhaným gruyère, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a nalijte na zeleninu.
  • Pečte v troubě dozlatova asi 30 minut.
Zapečená zelenina s luxusním sýrem gruyere v zapékací míse.
www.eatsmarter.com

Vyzkoušejte i naše luxusní recepty na zapékané brambory s mletým masem na 4 různé způsoby. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.