Květák pečený se zakysanou smetanou a sýrem

Květák pečený se zakysanou smetanou a sýrem
Příprava: 15 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 2

Tento báječný gratinovaný květák nejen skvělá chutná, ale je také neuvěřitelně snadný a rychlý na přípravu. Jedná se o perfektní přílohu k masu nebo rybě, ale můžete ho použít i jako lehký hlavní chod.

INGREDIENCE

  • 200 g květáku
  • 120 g sýra
  • 2 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl, podle chuti
  • pepř, podle chuti

POSTUP

  • Květák omyjte a rozdělte na růžičky.
  • Vařte v osolené vodě s citronovou šťávou asi 10 minut.
  • Nastrouhejte sýr.
  • Vejce smíchejte se zakysanou smetanou.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Umístěte květák do zapékací mísy.
  • Potřete ho smetanovou směsí.   
  • Květák pečte v troubě 15 minut na 180 stupňů Celsia.
  • Posypte sýrem a pečte v troubě dalších 10 minut.
  • Podávejte!
Gratinovaný květák se sýrem v zapékací míse, ozdobený větvičkou rozmarýnu.
www.yummytemple.com

A co takhle vyzkoušet recepty na salát z květáku na 5 různých způsobů? Jsou zdravé a vynikající!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.