Tento báječný gratinovaný květák nejen skvělá chutná, ale je také neuvěřitelně snadný a rychlý na přípravu. Jedná se o perfektní přílohu k masu nebo rybě, ale můžete ho použít i jako lehký hlavní chod.
INGREDIENCE
- 200 g květáku
- 120 g sýra
- 2 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl, podle chuti
- pepř, podle chuti
POSTUP
- Květák omyjte a rozdělte na růžičky.
- Vařte v osolené vodě s citronovou šťávou asi 10 minut.
- Nastrouhejte sýr.
- Vejce smíchejte se zakysanou smetanou.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Umístěte květák do zapékací mísy.
- Potřete ho smetanovou směsí.
- Květák pečte v troubě 15 minut na 180 stupňů Celsia.
- Posypte sýrem a pečte v troubě dalších 10 minut.
- Podávejte!
A co takhle vyzkoušet recepty na salát z květáku na 5 různých způsobů? Jsou zdravé a vynikající!