Luxusní květák zapékaný v troubě s mletým masíčkem

Luxusní květák zapékaný v troubě s mletým masíčkem
Příprava: 10 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 květák
  • 40 dkg mletého masa
  • 6 menších rajčat
  • 1 houska
  • 1 cibule
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce smetany
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • cca 5 dkg másla
  • 2 lžíce sekané pažitky

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme ji zesklovatět na oleji
  2. Pak k ní přidáme mleté maso, osmahneme je, podlijeme lžící vody a podusíme
  3. Necháme zchladnout a pak vmícháme vejce, smetanu a namočenou housku, přidáme i sůl, pepř a papriku a promícháme Krátce povařený a okapaný květák rozebereme na růžičky, které narovnáme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
  4. Na květák navrstvíme ochucené mleté maso a na něj rozložíme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, která hustě posypeme strouhaným sýrem
  5. Sýr poklademe kousky másla
  6. Zapékáme v předehřáté troubě asi 40 minut
  7. Před podáváním posypeme sekanou pažitkou
  8. Příloha: brambory, bramborová kaše

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.