Květák zapékaný s čedarem a parmazánem

Květák zapékaný s čedarem a parmazánem

Každý má svou oblíbenou, hříšnou přílohu. Ta naše je gratinovaný květák se sýrem. Je jednoduchý na přípravu, máslo a smetana květáku dodávají bohatost, zatímco parmazán zase luxusní slanou sýrovost.

INGREDIENCE

  • 1 a ½ velké hlavy květáku
  • 6 polévkových lžic másla plus něco navíc
  • ½ šálku vysokoprocentní smetany
  • 3 stroužky česneku, lisované
  • 2 šálky nastrouhaného čedaru
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 200º.
  • Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou vařte květák do měkka, 8 minut.
  • Dobře sceďte.
  • Velký pekáč vymažte máslem.
  • Přidejte polovinu květáku a zalijte polovinou smetany.
  • Potřete polovinou másla, posypt polovinou česneku, čedaru, parmazánu a tymiánu.
  • Opakujte se zbývajícími přísadami a dochuťte solí a pepřem.
  • Pečte, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne, 30 minut.
  • Nechte 5 minut vychladnout a poté podávejte.
Gratinovaný květák se sýrem v zapékací míse.
www.delish.com

Nezapomeňte se podívat také na naše další skvělé mozzarellové recepty. Ochutnejte těstoviny, nebo třeba toasty s tímto výtečným sýrem a už nebudete chtít jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.