Lahodné slané buchtičky z květáku

Lahodné slané buchtičky z květáku
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 3
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 2 vejce
  • 1/4 l mléka
  • strouhanka podle potřeby
  • strouhaný muškátový oříšek
  • petrželka
  • sůl
  • tuk na potření buchtiček a vymazání misky

Postup receptu

  1. Květák uvaříme do poloměkka, nasekáme nadrobno a dáme do misky
  2. Vmícháme vejce, mléko, koření, pokrájenou petrželku, osolíme a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla hustší vláčná hmota
  3. Lžící z ní vykrajujeme malé buchtičky, klademe je do tukem vymazané zapékací misky a omastíme na povrchu i stranách jako buchty
  4. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova
  5. Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninová obloha

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.