Květákové indické kari s rýží

Květákové indické kari s rýží
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Nenechte se zmást názvem, protože klasickou rýži v tomto receptu nenajdete. Ta je nahrazena květákem. Ostatně ovoce i zelenina by na našem jídelníčku rozhodně neměly chybět. No, a když jdou některé pokrmy připravit v trochu zdravější variantě, určitě se tomu není potřeba vyhýbat.

Ingredience:

  • 1 střední květák (cca 400 g)
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička semínek kmínu
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 zelená chilli paprička nakrájená na plátky
  • 10 – 12 kari lístků
  • 1/2 lžičky kurkumového prášku
  • 1 a 1/2 lžičky kari koření
  • sůl podle chuti
  • 2 lžíce lístků koriandru

Postup:

  • Nejprve květák rozebereme na růžičky, odřízneme tvrdé části a propláchneme.
  • Růžičky vložíme do nádoby do kuchyňského robotu a několikrát promícháme pulzním tlačítkem, dokud nebudeme mít konzistenci podobnou rýži.
  • Poté na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme kmín, hořčičné semínko, kari listy, zelenou chilli papričku a za stálého míchání restujeme cca 30 – 60 sekund.
  • Přihodíme mletý zázvor, připravenou květákovou rýži, kurkumu, kari koření, sůl a orestujeme.
  • Zamícháme, aby se chutě dobře promíchaly. Vaříme 5-7 minut za občasného míchání na středním plameni.
  • Před podáváním přidáme lístky koriandru a dobře promícháme.
  • Tuto indickou kořeněnou květákovou rýži můžeme podávat jako přílohu s oblíbeným kari, ale klidně i jako samostatný pokrm.
Vynikající indická květáková rýže hotová do 30 minut.
Zdroj: https://sandhyahariharan.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.