Květákovo-bramborová polévka s hráškem

Květákovo-bramborová polévka s hráškem

Tato krémová, veganská polévka z květáku a brambor s hráškem je sytá, vydatná a plná živin a chuti. Recept je navíc bez lepku, oleje, cukru a s nízkým obsahem tuku.

INGREDIENCE

  • 2 šálky nakrájené bílé cibule
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1,5 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1 vrchovatý šálek oloupané a nakrájené mrkve
  • 1/2 lžičky sušené petrželky
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 2 šálky nakrájeného květáku
  • 2 vrchovaté šálky oloupaných brambor nakrájených na kostky     
  • 4,5 šálku zeleninového vývaru
  • 1 šálek zeleného hrášku, čerstvého nebo mraženého
  • trocha čerstvé citronové šťávy (volitelně)
  • sůl a pepř na dochucení

POSTUP

  • Přidejte cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer do polévkového hrnce s 1/4 šálku zeleninového vývaru a špetkou soli a pepře.
  • Vařte na středním plameni, dokud zelenina nezačne měknout a vonět, asi 6 minut.
  • Vmíchejte sušené bylinky a ještě pár minut povařte.
  • Přidejte brambory, květák a vývar a zlehka vařte 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Asi polovinu polévky opatrně naberte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  • Nalijte zpět do hrnce se zbývající, nerozmixovanou polévkou.
  • Vmíchejte zelený hrášek, pokapejte čerstvou citronovou šťávou a případně dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte ihned nebo uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici po dobu až 5 dnů.
Polévka z květáku a brambor s hráškem v misce se lžící.
www.runningonrealfood.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.