Květákový salát po řecku

Květákový salát po řecku

Tato květáková pochoutka plná skvělých řeckých chutí a spousty čerstvé zeleniny je jednoduchá na přípravu, je nízkosacharidová, bezlepková a veganská, takže si ji může vychutnat opravdu každý.

Ingredience:

Na salát:

  • 1 střední květák
  • 1 středně velká okurka
  • 230 g cherry rajčat
  • 10 černých oliv, vypeckovaných
  • ¼ velké červené cibule, nakrájené na kostičky
  • 110 g rozdrobeného sýru feta

Na zálivku:

  • ½ šálku olivového oleje
  • ½ šálku jablečného octa
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • ½ čajové lžičky sušeného oregana
  • ½ čajové lžičky sušené bazalky
  • 3 stroužky česneku, najemno nasekané
  • sůl a pepř podle chuti

Postup       

  1. V malé misce smíchejte olivový olej, jablečný ocet, dijonskou hořčici, oregano, bazalku, česnek, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  2. Dejte stranou.
  3. Mezitím přiveďte k varu slanou vodu ve velkém hrnci.   
  4. Květák rozeberte na růžičky a dejte ho do vroucí vody.
  5. Vařte asi 7 minut.
  6. Sceďte a opláchněte studenou vodou, aby se vaření zastavilo.
  7. Dejte okapaný květák do velké salátové mísy.
  8. Přidejte nakrájenou okurku, černé olivy, rajčata, červenou cibuli, sýr feta, připravený salátový dresink a dobře promíchejte.
  9. Zakryjte a uchovávejte v chladničce až pět dní.
Salát z květáku, oliv, rajčat a okurky servírovaný v misce.
www.stephaniesain.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.