Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Jednoduchý moučník, ve kterém se snoubí bramborové těsto s vůní a chutí skořice. Vyzkoušejte, určitě vás zachutná.  

Ingredience:

  • 400 g mouky
  • 250 g brambor
  • 180 g cukru
  • 150 g másla
  • 130 ml mléka
  • 40 g čerstvého droždí
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • špetka soli

Poleva

  • 80 g másla
  • skořicový cukr

Postup:

  1. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek.
  2. Droždí rozdrobte, rozmíchejte s pěti polévkovými lžícemi mléka a jednou čajovou lžičkou cukru dohladka a vlijte do jamky.
  3. Smíchejte s trochou mouky a nechte přikryté na teplém místě asi 30 minut.
  4. Mezitím si uvařte brambory, poté je oloupejte a nastrouhejte najemno.
  5. Nastrouhané brambory smíchejte s máslem, zbylým cukrem, mlékem, špetkou soli a citronovou kůrou.
  6. Poté přidejte bramborovou směs k moučné a důkladně prohněťte.
  7. Opět nechte alespoň 45 minut odpočívat.
  8. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  9. Plech vyložte pečicím papírem.
  10. Vyválejte těsto a položte ho na plech.
  11. Několikrát propíchněte vidličkou a pečte 30-40 minut dozlatova.
  12. V malém kastrůlku rozpusťte máslo, potřete jím koláč a před podáváním ho posypte skořicovým cukrem.
Kynutá buchta z brambor v pekáči posypaná skořicovým cukrem.
zdroj: eatsmarter.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.