Tato borůvková buchta je na přípravu sice složitější, ale výsledek určitě stojí za to. Moučník s borůvkami, ze kterého nezbyde ani kousek.
Ingredience na těsto
- 500g hladké mouky
- 60g cukru krupice
- 100g másla
- 2ks žloutků
- 250ml mléka
- 30g droždí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
Ingredience na drobenku
- 100g másla
- 200g hrubé mouky
- 100g cukru moučka
Ostatní ingredience
- borůvky
Postup
- V menší misce smíchejte trochu vlažného mléka s cukrem, lžíci mouky a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek.
- V míse prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzejitý kvásek, žloutky, cukr, vanilkový cukr. Přimíchejte zbytek mléka a rozpuštěné máslo.
- Vypracujte těsto a na pomoučněném vále vyválejte na plát a přeneste na plech.
- Bohatě posypte omytými a okapanými borůvkami, posypejte drobenkou z másla, mouky a cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu 20-30 minut.
- Hotovou buchtu podávejte tak, jak máte rádi ke kávě nebo čaji.
Máte přebytek borůvek nebo jiného ovoce? Zkuste si jej třeba usušit. Pomocníkem vám bude některá z našich prověřených elektrických sušiček ovoce. Kterou vyberete?