Kynutá buchta s borůvkami

Kynutá buchta s borůvkami
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Tato borůvková buchta je na přípravu sice složitější, ale výsledek určitě stojí za to. Moučník s borůvkami, ze kterého nezbyde ani kousek.

Ingredience na těsto

  • 500g hladké mouky
  • 60g cukru krupice
  • 100g másla
  • 2ks žloutků
  • 250ml mléka
  • 30g droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Ingredience na drobenku

  • 100g másla
  • 200g hrubé mouky
  • 100g cukru moučka

Ostatní ingredience

  • borůvky

Postup

  • V menší misce smíchejte trochu vlažného mléka s cukrem, lžíci mouky a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek.
  • V míse prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte vzejitý kvásek, žloutky, cukr, vanilkový cukr. Přimíchejte zbytek mléka a rozpuštěné máslo.
  • Vypracujte těsto a na pomoučněném vále vyválejte na plát a přeneste na plech.
  • Bohatě posypte omytými a okapanými borůvkami, posypejte drobenkou z másla, mouky a cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu 20-30 minut.
  • Hotovou buchtu podávejte tak, jak máte rádi ke kávě nebo čaji.
Kynutý moučník s borůvkami a křupavou drobenkou.
Zdroj: bloggerbests.com

Máte přebytek borůvek nebo jiného ovoce? Zkuste si jej třeba usušit. Pomocníkem vám bude některá z našich prověřených elektrických sušiček ovoce. Kterou vyberete?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.