Kynuté buchtičky plněné jablky

Kynuté buchtičky plněné jablky

Tradiční Honzovy kynuté buchty tentokrát plněné sladkými jablíčky. Na tento recept potřebujete sice více času, ale o to více si potom zaslouženě pochutnáte!

Ingredience na těsto

  • 200g polohrubé mouky
  • 200g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 1ks vejce + 1 žloutek navíc
  • 3/4 kostky droždí
  • 100g rozpuštěného másla
  • 250ml vlažného mléka
  • 100g cukru krystal
  • Kůra z citronu

Ingredience na náplň

  • 6ks jablek
  • Cukr dle chuti a sladkosti jablek
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce vanilkového pudinku v prášku

Postup

  • Nejprve oloupejte jablka, zbavte je jadýrek a nastrouhejte nebo nakrájejte na kostičky. Kdo jak má rád.
  • Posypte je cukrem, přidejte skořici a lžíci pudinkového prášku. V kastrůlku je chvilku poduste a poté nechte vychladnout.
  • Do hrnečku rozdrobte droždí, drobet pocukrujte a zalijte troškou vlažného mléka.
  • Nechte vzejít kvásek.
  • Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, vzejitý kvásek a postupně zamíchejte ostatní suroviny na těsto.
  • Vše propracujte do hladkého těsta, trochu poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
  • Po vykynutí (asi po hodině) vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na stejně velké díly.
  • Z každého poté udělejte placku, rozložte na ni přiměřené množství jablečné náplně a zabalte do kouličky.
  • Buchtičky skládejte do vymazaného pekáčku a potírejte je rozpuštěným máslem ze všech stran.
  • Poté je nechte ještě asi čtvrt hodiny kynout a nakonec potřete vyšlehaným žloutkem.
  • Pekáček s buchtami vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte dozlatova.
  • Hotové buchty podávejte tak, jak máte rádi. Dobrou chuť.
Honzovy nakynuté buchty s jablečnou náplní.
Zdroj: tastesoflizzyt.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.