Kynuté buchty s povidly a rumem

Kynuté buchty s povidly a rumem
Příprava: 50 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Toto lahodné sladké jídlo s hutnými povidly s trochou rumu nejenže skvěle zaplní vaše žaludky, ale uspokojí i vaše chuťové pohárky.

Ingredience

  • 1 balíček čerstvého droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 140 g másla
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 60 g krystalového cukru
  • 3 žloutky
  • trochu vanilky a strouhané citronové kůry
  • rozpuštěné máslo na potírání buchet
  • povidla
  • lžíce rumu

Postup

  1. Smíchejte droždí s trochou cukru a vlažným mlékem a dejte směs na teplé místo, aby droždí začalo kvasit.
  2. Ve zbytku vlažného mléka rozpusťte máslo.
  3. Mouku se špetkou soli dejte do misky a přidejte zbývající cukr, žloutky, trochu vanilky nebo trochu vanilkového cukru a trochu nastrouhané citronové kůry.
  4. Smíchejte teplé mléko s rozpuštěným máslem a droždím.
  5. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto, zasypte trochou mouky a nechte kynout, dokud se nezdvojnásobí svůj objem.
  6. Mezitím připravte náplň.
  7. Smíchejte povidla s trochou rumu.
  8. Když je těsto hotové, dejte ho na pomoučenou plochu.
  9. Těsto můžete buď vyválit na silnější vrstvu a rozdělit, abyste získali stejné čtvercové kousky, nebo pomocí lžíce odštípněte kuličky přímo z těsta a vytvořte ploché čtvercové kousky.
  10. Na střed každého čtvercového kusu položte lžíci náplně, ohněte okraje přes náplň, prsty přitlačte a vytvořte buchtu.
  11. Buchtu namažte rozpuštěným máslem a dejte na pekáč, jednu vedle druhé.
  12. Nakonec na všechny naneste ještě trochu rozpuštěného másla.
  13. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
  14. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Buchty plněné švestkami na talíři s utěrkou.
www.svetevity.sk

Preferujete spíše koláče s čerstvým ovocem? Podívejte se i na naše recepty na buchty se švestkami.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.