Kynuté buchty s tvarohem

Kynuté buchty s tvarohem
Příprava: 90 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tuto klasiku vám asi ani nemusíme představovat, je to stará dobrá dobrota!

Co budeme potřebovat

Na kvásek

  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 100 ml teplého mléka
  • 21 g běžného droždí

Na těsto

  • 150 ml teplého mléka
  • 3 žloutky
  • 1 vejce
  • 160 g rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • 500 g hladké mouky
  • 4 lžíce moučkového cukru

Na náplň

  • 500 g tvarohu
  • 2 žloutky
  • 1 – 2 lžičky smetany (10% nebo 12% tuku)
  • 1 lžička citronové kůry
  • 55 g moučkového cukru
  • Volitelně: rum nebo rumová esence, mandlová esence, rozinky

Postup

  • V malé misce smíchejte mléko a cukr. Ujistěte se, že mléko není příliš horké ani studené.
  • Přidejte malé kousky droždí. Mísu přikryjeme kuchyňskou utěrkou a dáme na teplé místo.
  • Po 10 nebo 15 minutách by se droždí mělo rozpustit a na povrchu mléka by měla být pěna. Pokud ne, počkejte dalších 15 minut.
  • Ve velké míse smíchejte všechny žloutky, vejce a mléko. Přidejte polovinu rozpuštěného másla a špetku soli.
  • Vmícháme mouku a cukr.
  • Přidejte kvásek.
  • Těsto pečlivě prohněteme vařečkou nebo v kuchyňském robotu s hnětacím hákem. Pokud to děláte ručně, může to trvat asi 15 minut, než těsto správně uhněteme.
  • Jakmile se těsto přestane lepit na mísu, můžete s hnětením přestat.
  • Mísu přikryjte kuchyňskou utěrkou a dejte ji na teplé místo, aby těsto vykynulo do dvojnásobného objemu. To by mělo trvat přibližně 45 – 60 minut.
  • Mezitím si připravte náplň, kterou budete používat.
  • V misce smícháme tvaroh a žloutky. Smetanu přilijeme tak, aby směs nebyla příliš tuhá, ale pozor, aby nebyla příliš tekutá.
  • Přidejte zbytek ingrediencí a promíchejte.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Plech na pečení vymažeme máslem.
  • Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, odřízněte z něj asi polovinu. Položte na pomoučněnou plochu a vyválejte na tloušťku asi 1 cm.
  • Vykrájejte čtverečky cca 5×5 cm. Doprostřed čtverce dejte plnou lžičku náplně.
  • Těsto obalte kolem náplně tak, aby vám vznikla kulička.
  • Umístěte jej na plech na pečení. Pokračujte ve skládání, mezi kuličkami na plechu ponechte malé místo, budou dále kynout v troubě.
  • Po dokončení nechte těsto na plechu 15 minut kynout, než ho vložíte do trouby.
  • Po 15 minutách buchty důkladně pomažeme máslem.
  • Plech vložíme do trouby a pečeme 30 minut dozlatova.

Jestli vás nehoní mlsná, tak není nic jednoduššího než si připravit tyto lahodné pomazánky z tvarohu.

Pár kousků kynutých českých buchtiček.
Zdroj: womanscribbles.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.