Ovocné knedlíky jsou typickým českým jídlem, které se dá jíst jako hlavní jídlo nebo dezert. Dá se dělat se všemi druhy ovoce. Favoritem bývají ovšem jahody!
Co budeme potřebovat
- 250 g tvarohu
- 200-250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- jahody
Postup
- Tvaroh, mouku, vejce a sůl smíchejte dohromady a vypracujte pevné pružné těsto.
- Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku asi 5 mm.
- Nakrájejte na čtverečky, na každý čtvereček položte kousek ovoce a tvarujte těsto kolem ovoce, dokud nebude zcela zakryté a nebude mít tvar koule.
- Až budete hotovi s první várkou, shromážděte zbytky těsta do koule a znovu vyválejte.
- Mezitím dejte vařit velký hrnec s vodou (musí být plný asi ze dvou třetin).
- Když se začne vařit, vložte ovocné knedlíky – ne příliš mnoho najednou, protože potřebují trochu dýchat.
- Přiveďte zpět k varu.
- Když vyplavou nahoru, pokračujte ve vaření asi 3 – 5 minut.
- Vyndejte je děrovanou lžící a podávejte s oblíbenými přísadami.