Hledáte recept na ty nejlepší švestkové knedlíky? Tady je! Kynuté těsto sice zabere trochu času, ale výsledek rozhodně stojí za to.
INGREDIENCE
- 500 g polohrubé mouky
- 1 balíček droždí
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- švestky
- mletý mák
- 250 g másla
- cukr moučka
POSTUP
- Mouku prosejte do mísy, udělejte do ní důlek a do něj rozdrobte droždí, zasypte cukrem a zalijte třemi lžícemi vlažného mléka
- Nechte vzejít kvásek
- Poté přilijte zbytek mléka, přidejte vejce a sůl a promíchejte v hladké těsto
- Nechte ho na teplém místě přibližně hodinu vykynout
- Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném povrchu v silnější plát
- Z něj vykrajujte kolečka
- Do každého zabalte švestku a vytvořte knedlíček
- Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou na hladinu
- V malém hrnci nechte rozpustit máslo
- Hotové knedlíky posypte mákem smíchaným s cukrem a přelijte máslem