Kynuté knedlíky ze švestek s mákem

Kynuté knedlíky ze švestek s mákem

Hledáte recept na ty nejlepší švestkové knedlíky? Tady je! Kynuté těsto sice zabere trochu času, ale výsledek rozhodně stojí za to.

INGREDIENCE

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 balíček droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • švestky
  • mletý mák
  • 250 g másla
  • cukr moučka

POSTUP

  • Mouku prosejte do mísy, udělejte do ní důlek a do něj rozdrobte droždí, zasypte cukrem a zalijte třemi lžícemi vlažného mléka
  • Nechte vzejít kvásek
  • Poté přilijte zbytek mléka, přidejte vejce a sůl a promíchejte v hladké těsto
  • Nechte ho na teplém místě přibližně hodinu vykynout
  • Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném povrchu v silnější plát
  • Z něj vykrajujte kolečka
  • Do každého zabalte švestku a vytvořte knedlíček
  • Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou na hladinu
  • V malém hrnci nechte rozpustit máslo
  • Hotové knedlíky posypte mákem smíchaným s cukrem a přelijte máslem
švestkové knedlíky z kynutého těsta
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.