Kynuté lívance na slano

Kynuté lívance na slano
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Pokud vás omrzely stále dokola omílané recepty na lívance, které nabízí jen sladké varianty, nebojte se mysleli jsme i na vás. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, níže jsme si pro vás připravili slané alternativy, které jste určitě ještě nejedli. Tak šup, šup a vyzkoušejte lívance přelité domácím chutney nebo slaninové lívance s javorovým sirupem, jako ve správném americkém bistru.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 125 g kukuřičné mouky
  2. 300 ml vody
  3. 125 g cizrnové mouky
  4. 2 lžičky sušeného droždí
  5. 125 g rýžové mouky
  6. 125 g celozrnné mouky
  7. 1 lžička cukru krystal
  8. 1 lžička soli
  9. střední cibule (nakrájená na plátky)
  10. chilli papričky

Na chutney

  1. 75 g jogurtu
  2. 3 lžíce citronové šťávy
  3. 1 svazek koriandru
  4. 1 svazek máty
  5. jalapeno (nakrájená na plátky)
  6. 2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru (nebo sušeného)
  7. stroužek česneku
  8. ½ lžičky soli
  9. ½ lžičky cukru

Postup

  1. Do velké mouky nasypeme a smícháme všechny mouky se lžičkou soli.
  2. V menší misce si připravíme kvásek.
  3. 150 ml teplé vody smícháme se sušeným droždím a cukrem.
  4. Směs zamícháme a necháme alespoň 10 minut odstát v teple.
  5. Kvásek nalijeme do suchých surovin a společně se zbytkem vody smícháme.
  6. Do těsta přidáme nakrájenou cibuli a chilli.
  7. Mísu s těstem přikryjeme a necháme hodinu kynout.
  8. Na střední teplotu si nahřejeme pánev.
  9. Těsto na lívance začneme pomalu z obou stran smažit.
  10. Lívanec musí být dobře propečený a zlatavý po obou stranách.
  11. Mezitím když nám kyne těsto na lívance si připravíme mátovo-koriandrové chutney.
  12. Všechny ingredience dáme do jedné nádoby na mixování.
  13. Všechny spolu umixujeme dohladka.
  14. Pokud se mixér nebo robot nechce rozběhnout použijeme trochu vody.
  15. Chutney ochutnáme, dosolíme a přidáme citronovou šťávu podle naší chuti.
  16. Před podáváním musí chutney zchladnout.
Lívancová hora se zeleninou a chutney.
Zdroj: theminimalistvegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.