Kynuté lívanečky

Kynuté lívanečky
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Těsto na lívance v tomto receptu je krásně nadýchané a lehké a ve spojení s ovocem a zakysanou smetanou je to naprostá lahůdka!

Ingredience

  • 400 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 50 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 3/4 pytlíku sušeného droždí
  • špetka soli

Postup

  1. Do vlažného mléka vmícháme droždí a potom mouku s cukrem, nakonec vajíčka a špetku soli.
  2. Vše řádné umícháme a necháme nakynout.
  3. Těsto je řidší a většinou znásobí jednou svůj objem.
  4. Je to opravdu důležité právě proto, aby byly lívance hezky nadýchané.
  5. Necháme kynout asi 45 minut.
  6. Potom smažíme v lívanečníku lívance z obou stran do zlaté barvy.
  7. Podáváme se zakysanou smetanou, medem a čerstvým ovocem.
Nadýchané lívance naskládané na sobě na talířku, zalité javorovým sirupem a ozdobené čerstvým lesním ovocem.
www.goodthingsbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.