Kynuté pečivo svatého Martina

Kynuté pečivo svatého Martina

Pokud si chcete připravit sladké rohlíky, ale nemáte ani tu nejmenší chuť zadělávat těsto, můžete si koupit hotové kynuté těsto na buchty a koláč.

Ingredience:

  • 2 hotová kynutá těsta na buchty a koláč
  • 1/4 hrnku máku
  • 3/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/4 hrnku rozinek
  • 1/4 hrnku nakrájených mandlí
  • 1/4 hrnku rozdrobených máslových sušenek
  • 3 polévkové lžíce smetany
  • 1/3 hrnku cukru moučka
  • 1 lžíce másla
  • Špetka soli
  • 1 lžička mandlového extraktu

Na dohotovení:

  • 1 lžíce másla
  • 1/3 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnku jemně nasekaných arašídů
  • Mléko podle potřeby

Postup:

  • Mák, vlašské ořechy, rozinky, mandle i sušenky dáme do kuchyňského robota a necháme mixovat tak dlouho, až bude vše krásně jemné.
  • Přendáme do malého hrnce, přidáme smetanu, moučkový cukr, máslo, špetku soli a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na středním ohni po dobu 5 minut.
  • Odstavíme, vmícháme mandlový extrakt a necháme vychladnout.
  • Těsta vybalíme, rozložíme a rozdělíme na 16 trojúhelníků. Na každý z nich dáme kousek náplně na širší stranu. Použijeme cukrářský sáček nebo lžičku.
  • Srolujeme a vytvarujeme do podkovy. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Rohlíčky naskládáme na plech a pečeme asi 12 minut.
  • Upečené podkovy necháme vychladnout a mezitím si připravíme glazuru/polevu.
  • Smícháme cukr s máslem, vanilkou i mlékem a potřeme vychladlé rohlíčky. Nakonec posypeme jemně nasekanými arašídy.
Podkovy se sladkou glazurou.
Zdroj: https://polishhousewife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.