Pokud si chcete připravit sladké rohlíky, ale nemáte ani tu nejmenší chuť zadělávat těsto, můžete si koupit hotové kynuté těsto na buchty a koláč.
Ingredience:
- 2 hotová kynutá těsta na buchty a koláč
- 1/4 hrnku máku
- 3/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1/4 hrnku rozinek
- 1/4 hrnku nakrájených mandlí
- 1/4 hrnku rozdrobených máslových sušenek
- 3 polévkové lžíce smetany
- 1/3 hrnku cukru moučka
- 1 lžíce másla
- Špetka soli
- 1 lžička mandlového extraktu
Na dohotovení:
- 1 lžíce másla
- 1/3 hrnku moučkového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 hrnku jemně nasekaných arašídů
- Mléko podle potřeby
Postup:
- Mák, vlašské ořechy, rozinky, mandle i sušenky dáme do kuchyňského robota a necháme mixovat tak dlouho, až bude vše krásně jemné.
- Přendáme do malého hrnce, přidáme smetanu, moučkový cukr, máslo, špetku soli a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na středním ohni po dobu 5 minut.
- Odstavíme, vmícháme mandlový extrakt a necháme vychladnout.
- Těsta vybalíme, rozložíme a rozdělíme na 16 trojúhelníků. Na každý z nich dáme kousek náplně na širší stranu. Použijeme cukrářský sáček nebo lžičku.
- Srolujeme a vytvarujeme do podkovy. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Rohlíčky naskládáme na plech a pečeme asi 12 minut.
- Upečené podkovy necháme vychladnout a mezitím si připravíme glazuru/polevu.
- Smícháme cukr s máslem, vanilkou i mlékem a potřeme vychladlé rohlíčky. Nakonec posypeme jemně nasekanými arašídy.