Kynuté slané rohlíčky  

Kynuté slané rohlíčky  

Rohlíčky můžete na závěr posypat nejen mákem a sezamovým semínkem, ale také semínkem lněným, slunečnicovým či dýňovým. Zaleží, kterému z nich dáváte přednost!

Ingredience:

  • 5 šálků mouky
  • 200 g taveného sýra
  • 1 šálek teplého mléka
  • 2 čajové lžičky suchého droždí
  • 1 PL cukru
  • 2 PL oleje
  • 2 žloutky
  • 1 bílek
  • 1 čajová lžička soli
  • mák a sezamová semínka na posypání

Postup:

  1. Z droždí, cukru a trochy mléka vypracujte kvásek. Nechte 5 minut odstát.
  2. V mezidobě si v misce smíchejte mouku a sůl.
  3. Následně k nim přidejte kvásek.
  4. Zlehka promíchejte a přidejte zbytek mléka, žloutky, olej a nadrobno nakrájený sýr.
  5. Ručně vypracujte do podoby hladkého nelepivého těsta.
  6. Nechte alespoň 20 minut vykynout.
  7. Následně těsto rozválejte válečkem, pomocí nože rozřezejte na trojúhelníky, které následně srolujte do podoby rohlíku. Velikost a sílu těsta zvolte podle toho, jak velké rohlíčky chcete vytvořit.
  8. Rohlíčky přemístěte na plech a nechte je ještě chvilku vykynout.
  9. Předehřejte troubu na 180°C.
  10. N a závěr potřete rohlíčky bílkem a posypejte mákem a sezamovým semínkem.
  11. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut dozlatova.
Domácí rohlíčky sypané mákem a sezamovými semínky
zdroj: ivhungry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.