Kynuté těsto na buchty

Kynuté těsto na buchty
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 20

Je to stará dobrá česká klasika, která prostě chutná. Buchty z kynutého těsta a naplněné povidly nebo tvarohem, jsou prostě jasnou volbou, když si chcete pochutnat na něčem tradičním.

Co budeme potřebovat

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml vlažného mléka
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 1 droždí
  • máslo na potření
  • špetka soli
  • náplň dle chuti

Postup

  1. Mouku, cukr a špetku soli promícháme.
  2. Ve středu uděláme důlek, přidáme kvasnice s trochou mléka a rozmícháme na kašičku.
  3. Zakryjeme a necháme stát.
  4. Přidáme zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce.
  5. Řádně vyhněteme.
  6. Necháme kynout asi hodinu a půl.
  7. Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát silný asi 1 cm.
  8. Rádýlkem vykrojíme 20 čtverců a do středu každého přidáme náplň.
  9. Pak každý čtverec vytáhneme za rohy a spojíme ve středu. Prsty utěsníme veškeré sváry a dlaní vytvarujeme do tvaru buchty.
  10. Vytvarované buchty skládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáče.
  11. Necháme kynout ještě 20 minut. Troubu rozehřejeme na 180°C.
  12. Připravené buchty dáme péct do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut.
  13. Podáváme jemně pomoučené moučkovým cukrem.

Buchty můžeme upéct i tvarohové s ovocem, nebo si zavzpomínat na školku s buchtičkami se šodó!

Cukrem posypané kynuté buchty s ořechovou náplní.
Zdroj: ourbeautifulprague.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.