Kynuté těsto na plněné koláče

Kynuté těsto na plněné koláče
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Bez práce nejsou koláče a bez vykynutého těsta nikdy nebudete mít koláče, jako od babičky.

Co budeme potřebovat

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 1  droždí
  • 3 žloutky
  • 1 vejce na potření
  • 100 ml mléka
  • 250 g másla
  • tvarohovo-pudinkový krém na náplň nebo jakýkoliv jiný dle chuti
  • rozinky

Na drobenku

  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • 100 g polohrubé mouky

Postup

  1. Mouku dáme do mísy, přidáme cukr a droždí.
  2. Žloutky, mléko a změklé máslo vpracujeme do těsta.
  3. Necháme 15 minut stát. Těsto zhoustne a bude se s ním krásně pracovat
  4. Těsto vyválíme na velmi tenounký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 5 cm.
  5. Prsty do každého uděláme prohlubeň a naplníme krémem. Doprostřed dáme 3 rozinky.
  6. Potřeme je rozšlehaným vejcem.
  7. Posypeme drobenkou, kterou jsme si vytvořily smícháním všech ingrediencí.
  8. Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180°C.
Pekáč s nakynutou sladkou buchtou s borůvkami.
Zdroj lovelylittlekitchen.com

Buchty můžeme upéct i tvarohové s ovocem, nebo si zavzpomínat na školku s buchtičkami se šodó!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.