Už jste někdy vyzkoušeli recept na kynutý bramborák z trouby?
Je to skvělá alternativa, ke klasickému smaženému na pánvi.
Je zdravější, chutnější a můžete ho zakousnout vlastně úplně ke všemu.
Zkusíte ho?
Naše recepty
Jak využít zbytky brambor?
Bramborové placky s brokolicí a sýrem
Je to přeměna bramborové kaše ze smetanové na křupavou. Naplňte je česnekem, brokolicí a ostrým čedarem, poté obalte ve strouhance.
Plněné lištové těsto bramborami
Náplň připravíte tak, že uvaříte trochu mrkve a smícháme se zbylou bramborovou kaší, vařenou cibulí, hráškem, koriandrem, mátou, garam masalou, serrano a solí. Po lžících směs naskládejte na čtverečky z listového těsta, přeložte, zmačkněte a upečte.
Čokoládový bramborový koláč s ganache
Víme, že to zní divně. Ale v tomto čokoládovém koláči jsou zbytky bramborové kaše s klasickými ingrediencemi, jako jsou cukr, mouka, máslo a rozpuštěná čokoláda.
Pečené brambory se smetanovou omáčkou z bílého pepře
Připravte si bešamel ochucenou bílým pepřem, který dodá zemitou chuť a ochutí vaše zbylé pečené brambory.
Pečené brambory s krémovým pažitkovým pestem
Pokud máte upečené brambory, vydlabejte dužinu a smíchejte ji s česnekem, rukolou, jarní cibulkou, pažitkou a olivovým olejem. Slupku brambor naplňte směsí a pečte 20 minut, dokud náplň na povrchu nezhnědne.
Bramborová pórková polévka
Začněte změkčením pórku v holandské troubě, poté přidejte uvařené brambory a vodu. Rozmixujte v mixéru a voilà!