Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík

Oblíbená klasika jako od babičky, kterou můžete servírovat jako přílohu k různým omáčkám či pečenému masu. Nemusíte se toho bát, s naším receptem to zvládne každý!

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • půl kostky droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 4 starší housky

Postup

  1. Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, droždí, přidáme trochu mouky a dáme vykynout.
  2. Starší housky nakrájíme na malé kostičky.
  3. V mouce rozmícháme sůl, přidáme vykynutý kvásek.
  4. Těsto dobře vypracujeme, přidáme housky a dáme vykynout.
  5. Vykynuté těsto dáme na desku a rozdělíme na dvě části.
  6. Každou vytvarujeme do tvaru knedlíku, necháme ještě trochu nakynout.
  7. Knedlíky zespodu potřeme oleje, dáme do hrnce s napařovací vložkou a zakryjeme.
  8. Vaříme v páře bez odkrývání 20 minut.
  9. Vršek hotového knedlíku potřeme olejem.
  10. Užijte si to!
Nakrájený knedlík z housek na talířku.
www.dobrotyzkuchyne.sk

Vyzkoušejte také naše recepty na knedlíky ze švestek 5x jinak, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.