Oblíbená klasika jako od babičky, kterou můžete servírovat jako přílohu k různým omáčkám či pečenému masu. Nemusíte se toho bát, s naším receptem to zvládne každý!
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- půl kostky droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička krystalového cukru
- 4 starší housky
Postup
- Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, droždí, přidáme trochu mouky a dáme vykynout.
- Starší housky nakrájíme na malé kostičky.
- V mouce rozmícháme sůl, přidáme vykynutý kvásek.
- Těsto dobře vypracujeme, přidáme housky a dáme vykynout.
- Vykynuté těsto dáme na desku a rozdělíme na dvě části.
- Každou vytvarujeme do tvaru knedlíku, necháme ještě trochu nakynout.
- Knedlíky zespodu potřeme oleje, dáme do hrnce s napařovací vložkou a zakryjeme.
- Vaříme v páře bez odkrývání 20 minut.
- Vršek hotového knedlíku potřeme olejem.
- Užijte si to!
Vyzkoušejte také naše recepty na knedlíky ze švestek 5x jinak, na kterých si zaručeně pochutnáte!