Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Pokud máte rádi vláčné a nadýchané moučníky, tak si vyzkoušejte kynutou variantu tohoto lahodného koláče s rebarborou.

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 150g cukru
  • 20g droždí
  • 1 šálek vlažného mléka
  • 470g hladké mouky
  • Kůra z 1 citronu
  • 65g rozpuštěného másla
  • 500g rebarbory ​

Ingredience na drobenku

  • 180g hladké mouky
  • 100g cukru
  • 125g rozpuštěného másla

Postup

  • Vyložte plech pečícím papírem nebo jej vysypte moukou.
  • Ve velké misce smíchejte žloutky s cukrem.
  • V jiné misce smíchejte droždí s cukrem, zalijte vlažným mlékem a nechte vzejít kvásek.
  • Směs s kváskem přidejte do žloutkové směsi.
  • Přidejte mouku, citronovou kůru, rozpuštěné máslo a vše řádně smíchejte.
  • Těsto nechte kynout po dobu jedné hodiny nebo dokud se nezdvojnásobí svou velikost.
  • Zarovnejte jej, přeneste na plech a nechejte kynout dalších 30 minut.
  • Připravte si drobenku smícháním všech ingrediencí.
  • Poté navrch rozprostřete nakrájenou rebarboru a posypte drobenkou. 
  • Pečte 25-35 minut na 180°C nebo dozlatova.
Koláč s rebarborou a drobenkou
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.