Kynutý rybízový koláč

Kynutý rybízový koláč

Tento koláč z rybízu je překvapivě snadný a rychlý. I když se vám kynuté těsto často nedaří, tento koláč byste měli v pohodě zvládnout!

Budete potřebovat:

Na těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 5 lžic oleje
  • ½ kostky droždí
  • špetku soli
  • mléko
  • 100 g cukru
  • červený nebo černý rybíz

Na posypku:

  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla

Postup přípravy:

  • Ze všech přísad vypracujte těsto a nechte jej vykynout.
  • Vykynuté těsto potom rozložte na vymaštěný plech a posypejte velmi hustě rybízem.
  • Připravte z uvedených surovin posypkou, kterou ovoce posypejte.
  • Pečte při střední teplotě cca 45 minut.
kynutý koláč pokrytý černým rybízem
Zdroj foto: stockfreeimages.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.