Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg polohrubé mouky
- 9 dkg krystalového cukru
- 5 dkg másla
- 2 vejce
- 3 dkg droždí
- 1/4 l mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce rozinek
- moučkový cukr.
Postup receptu
- V misce smícháme rozdrobené droždí se lžící mouky, lžičkou cukru a 1 dl vlažného mléka
- Na teplém místě necháme vykynout kvásek
- Mouku smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a solí
- Přidáme rozinky, žloutky, kvásek a máslo rozpuštěné ve zbylém mléce
- Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme vykynout
- Těsto rozdělíme na 3 části, znovu propracujeme a necháme kynout
- Těsto rozválíme na 3 válečky a spleteme je do copu
- Volné konce spojíme k sobě do věnce
- Věnec dáme na plech a necháme asi 30 minut kynout
- Povrch potřeme bílkem
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut
- Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem