Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400g sušenek (nejlépe bebe – můžeme použít polovinu kakaovích a polovinu klasických)
- 100g cukru
- 3 vejce
- 1/2 čajové lžičky vanilky
- 180g nastrouhané čokolády
- 65ml vody 350g másla
Postup receptu
- Sušenky nalámeme no umeleme v mixséru(nemusí být úplně najemno)
- Přidáme cukr,vejce,vanilku,nastrouhanou čokoládu,vodu a na závěr rozpuštěné a vychladlé máslo
- Vzniklou hmotou vyplníme srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici nejlépe přez noc
- Pro lepší vyklopení z formy doporučuji použít potravinářskou folii
- Vzniklí dezert krájíme na tenké plátky a podáváme na stůl