Kyselá červená čočka s lilkem

Kyselá červená čočka s lilkem

Okořeňte večeři tímto super zdravým receptem s vysokým obsahem vlákniny, nabitým železem a počítá se jako 4 z vašich 5 jídel denně – je to navíc levné!

Co budeme potřebovat

  1. 100 g červené čočky
  2. Lžička kurkumy
  3. Lžíce tamarindové pasty
  4. Cibule (nakrájená na plátky)
  5. Stroužek česneku (prolisovaný)
  6. Kousek zázvoru (nastrouhaný)
  7. Lžička kari
  8. Lilek (nakrájený na plátky)
  9. 500 ml vody

Postup

  1. Čočku, kurkumu a tamarindovou pastu zalijeme 500 ml vody
  2. Přidáme sůl a začneme vařit
  3. Čočku vaříme 15 minut, dokud nám nezměkne
  4. Z hrnce odstraníme veškerou pěnu, která se nám vytvořila
  5. Mezitím si na vetší pánvi rozehřejeme olej
  6. Přidáme cibuli, česnek a zázvor
  7. Opékáme dozlatova asi 5 minut
  8. Do směsi na pánvi přidáme kari a vaříme další 2 minuty
  9. Přidáme čočku a pokračujeme ve vaření dalších 10 minut
  10. Vedle si rozehřejeme pánev na velmi vysokou teplotu
  11. Lilek potřeme olejem a okořeníme
  12. Okořeněné plátky lilku na pánvi smažíme z každé strany 2-3 minuty
  13. Čočku na kyselo podáváme s opečeným lilkem

Čočku můžete podávat i s uvařenou basmati rýží, limetkovým nebo mangovým chutney a koriandrem.

Bezmasá verze luštěninového pokrmu s lilkem a zeleninou.
Zdroj: cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.