Kyselá čočka s cibulkou a špeclemi

Kyselá čočka s cibulkou a špeclemi

Tento klasický německý pokrm je plný bílkovinou nabité čočky, slaniny a zeleniny. Recept na čočku na kyselo v tomto podání má velmi hustou konzistenci a je doplněný tradičním švábském špecle spolu s německým kvalitním vepřovým párkem.

Co budeme potřebovat

  1. 5 plátků slaniny (nakrájené na kostičky)
  2. Velká cibule (nakrájená nadrobno)
  3. Lžíce másla
  4. Mrkev (nastrouhaná)
  5. Pórek (nakrájený nadrobno)
  6. 500 g čočky
  7. 600 ml hovězího vývaru
  8. Lžička soli
  9. Bobkový list
  10. Lžička pepře
  11. Lžička cukru
  12. 25 ml bílého octa
  13. Nasekaná čerstvá petrželka
  14. Špecle
  15. Vepřové párky (s vysokým obsahem masa min. 90 %)

Postup

  1. Slaninu si opečeme na středně rozpáleném hrnci
  2. Přidáme cibuli a pokračujeme ve vaření, přibližně 5-7 minut
  3. Cibule nám musí zesklovatět
  4. Přidáme máslo, mrkev a pórek
  5. Vaříme dalších 5 minut
  6. Přidáme čočku, vývar a bobkový list
  7. Promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem
  8. Celou směs přivedeme k varu
  9. Snížíme teplotu a přikryjeme poličkou
  10. Takto čočku vaříme asi 40 minut, dokud není měkká
  11. Poté přidáme ocet a petržel
  12. Pokračujeme ve vaření dalších 5 minut
  13. Pokud se vám čočka zdá příliš hustá, naředíme jí trochou vývaru
  14. Ochutnáme a čočku dochutíme pepřem, solí nebo octem
  15. Hotovou kyselou čočku sundáme z plotny a necháme jí na 10 minut odpočívat
  16. Mezitím si podle návodu připravíme špecle a vepřové párky
  17. Uvařené špecle podáváme s čočkou na kyselo, párky a kyselou okurkou
Červená čočka s indickým chlebem a zakysanou smetanou.
Zdroj: biancazapatka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.