Nejlepší je s karlovarským knedlíkem.
INGREDIENCE:
- 750 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 2-3 lžičky sladké papriky
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1 kulička černého pepře
- sůl
- pepř
- 500 ml mléka
- 1 zakysaná zakysaná smetana
- 1 a ½ lžíce hladké mouky
- olej
POSTUP:
- Kýtu si nakrájejte na plátky, vyklepejte přes potravinovou fólii, osolte, opepřete a dejte zprudka osmažit na oleji z obou stran.
- Maso dejte bokem a ve stejném hrnci si osmažte nakrájenou cibuli do sklovata.
- Posypte paprikou, přidejte zpět maso a podlijte vodou tak, aby bylo maso mírně pod hladinou.
- Přidejte bobkový list a kuličky koření a nechte dusit do měkka.
- Občas podlévejte.
- Až bude maso měkké, dejte jej bokem a omáčku zahustěte mlékem smíchaným s moukou.
- Nechte ještě 10 minut povařit, následně přidejte zakysanou smetanu a důkladně míchejte, aby se v omáčce nesrazila.
- Nakonec do omáčky vraťte i maso a nechte zahřát.