Kýta na paprice

Kýta na paprice

Nejlepší je s karlovarským knedlíkem.

INGREDIENCE:

  • 750 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 2-3 lžičky sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 kulička černého pepře
  • sůl
  • pepř
  • 500 ml mléka
  • 1 zakysaná zakysaná smetana
  • 1 a ½  lžíce hladké mouky
  • olej

POSTUP:

  • Kýtu si nakrájejte na plátky, vyklepejte přes potravinovou fólii, osolte, opepřete a dejte zprudka osmažit na oleji z obou stran. 
  • Maso dejte bokem a ve stejném hrnci si osmažte nakrájenou cibuli do sklovata. 
  • Posypte paprikou, přidejte zpět maso a podlijte vodou tak, aby bylo maso mírně pod hladinou. 
  • Přidejte bobkový list a kuličky koření a nechte dusit do měkka.
  • Občas podlévejte. 
  • Až bude maso měkké, dejte jej bokem a omáčku zahustěte mlékem smíchaným s moukou. 
  • Nechte ještě 10 minut povařit, následně přidejte zakysanou smetanu a důkladně míchejte, aby se v omáčce nesrazila. 
  • Nakonec do omáčky vraťte i maso a nechte zahřát.
mnamrecepty.eu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.