Nevšední způsob, jak do svého jídelníčku zařadit kančí maso, představuje jeho kombinace se zeleninou. Vyzkoušejte a uvidíte, že budete mile překvapeni!
Ingredience:
- 1000 g kančí kýty
- 1 pórek, pouze světlá část
- 5 mrkví
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 šálek nakrájených žampionů
- 2 PL rajčatového protlaku
- 1/2 šálku červeného vína
- 2 šálky hovězího vývaru
- 2 šálky kuřecího vývaru
- olej
- sůl, pepř
Postup:
- Omytou kančí kýtu osolte a opepřete.
- Následně veškerou zeleninu oloupejte a nakrájejte na kousky.
- V hrnci či hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a kančí maso na něm ze všech stran několik minut restujte.
- Poté maso vyjměte a položte stranou.
- Přidejte do hrnce či pánve ještě trochu oleje a vložte do něj veškerou nakrájenou zeleninu.
- Osolte, opepřete a vmíchejte rajčatový protlak.
- Následně přilijte též červené víno a oba dva druhy vývaru.
- Promíchejte a vložte kančí kýtu opět do hrnce či pánve.
- Přiklopte a duste takto přibližně po dobu 3 až 4 hodin, v zavilosti na velikosti masa. Pokud chcete čas vaření zkrátit, maso naporcujte.
Kančí kýta se zeleninou chutná skvěle jen tak, nebo k ní lze podávat různé druhy těstovin či rýži.