Spojení velkého množství ingrediencí dělá z této pomazánky opravdu výjimečný gurmánský zážitek. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.
Ingredience:
- 125 g brynzy
- 125 g tvarohu
- 80 g másla
- 1/2 cibule
- 2-3 sterilované okurky
- 1 stroužek česneku
- 3 PL zakysané smetany
- 2 čajové lžičky sladké červené papriky
- 1/2 čajové lžičky hořčice
- 1/2 čajové lžičky drceného kmínu
- sůl
- pepř
Postup:
- Měkké máslo vyšlehejte do hladka, přidejte brynzu, zakysanou smetanu, tvaroh, sladkou papriku a vymíchejte do krémové konzistence.
- Oloupejte česnek a cibuli.
- Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte.
- Vmíchejte je společně s hořčicí a kmínem do brynzové směsi.
- Nakonec nakrájejte na malé kostičky sterilované okurky a přidejte je do pomazánky.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl či pepř.
- Brynzovou pomazánku dejte před podáváním na 20 minut vychladit do ledničky.
Tuto pomazánku můžete podávat na rozmanitém čerstvém či opečeném pečivu.
Brynzová pomazánka chutná skvěle nejen s pečivem, ale také s nejrůznějšími tyčinkami, krekry či preclíky. Načerpejte inspiraci z našich receptů na slané pečivo!