Lahodná brynzová pomazánka s tvarohem

Lahodná brynzová pomazánka s tvarohem
Příprava: 15 minut Počet porcí: 10

Spojení velkého množství ingrediencí dělá z této pomazánky opravdu výjimečný gurmánský zážitek. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.

Ingredience:

  • 125 g brynzy
  • 125 g tvarohu
  • 80 g másla
  • 1/2 cibule
  • 2-3 sterilované okurky
  • 1 stroužek česneku
  • 3 PL zakysané smetany
  • 2 čajové lžičky sladké červené papriky
  • 1/2 čajové lžičky hořčice
  • 1/2 čajové lžičky drceného kmínu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Měkké máslo vyšlehejte do hladka, přidejte brynzu, zakysanou smetanu, tvaroh, sladkou papriku a vymíchejte do krémové konzistence.
  2. Oloupejte česnek a cibuli.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte.
  4. Vmíchejte je společně s hořčicí a kmínem do brynzové směsi.
  5. Nakonec nakrájejte na malé kostičky sterilované okurky a přidejte je do pomazánky.
  6. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl či pepř.
  7. Brynzovou pomazánku dejte před podáváním na 20 minut vychladit do ledničky.

Tuto pomazánku můžete podávat na rozmanitém čerstvém či opečeném pečivu.

Krajíc chleba namazaný pomazánkou z brynzy a tvarohu.
zdroj: gutekueche.at

Brynzová pomazánka chutná skvěle nejen s pečivem, ale také s nejrůznějšími tyčinkami, krekry či preclíky. Načerpejte inspiraci z našich receptů na slané pečivo!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.