Lahodná glazura z hořké čokolády

Lahodná glazura z hořké čokolády
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Snadná, ale velmi chutná poleva z pouhých čtyř ingrediencí. Kromě skvělé chuti se s ní i velmi dobře pracuje.

Ingredience:

  • 60 g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 2 PL másla
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 PL vroucí vody

Postup:

  1. Máslo a čokoládu smíchejte v hrnci na mírném ohni a míchejte, dokud se nerozpustí. Další možností je vložit čokoládu a máslo do misky vhodné do mikrovlnné trouby a ohřívat je v mikrovlnné troubě na střední teplotu asi 1 minutu.
  2. Míchejte a pokračujte v zahřívání po dobu přibližně 15 sekund.
  3. Do malé misky prosejte moučkový cukr.
  4. Prosetý moučkový cukr vmíchejte do rozpuštěného másla a čokolády.
  5. Za stálého míchání poté přidávejte malé množství vroucí vody, dokud se podle potřeby poleva nezředí. Pokud by se vám zdála příliš řídká, přidejte ještě trochu moučkového cukru. Pokud je příliš hustá, přidejte více horké vody.
  6. Čokoládovou polevou poté ozdobte cukroví podle vašich představ.
Lahodná glazura z hořké čokolády.
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.