Lahodná jablečná buchta s ovesnými vločkami

Lahodná jablečná buchta s ovesnými vločkami
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Kombinace jablek, skořice a vloček dělá z této pochoutky opravdovou delikatesu. Vyzkoušejte, uvidíte, že bude chutnat nejen vám, ale i všem vašim návštěvám.  

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 3/4 šálku hnědého cukru
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1/4 šálku másla
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 1/8 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

  Zdobení

  • 3-4 oloupaná jablka, nakrájená na plátky
  • 1/4 šálku másla
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1/4 šálku cukru
  • 3/4 čajové lžičky mleté skořice

Postup:

  1. Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, cukr, hřebíček a muškátový oříšek.
  2. Rozpuštěné máslo, vejce, podmáslí a vanilku šlehejte tak dlouho, dokud se dobře nespojí.
  3. Směs vlijte do moučné směsi a důkladně promíchejte.
  4. Předehřejte troubu na 170°C.
  5. Do pekáče, formy na dort nebo hlubšího plechu vložte čtvrtinu hrnku másla.
  6. Vložte do trouby a počkejte, až se máslo zcela rozpustí.
  7. Pomocí štětce vymažte stěny a na dno pekáče dejte třetinu jablek.
  8. Navrch nalijte těsto.
  9. Na vrchní část těsta dejte zbytek jablek.
  10. V míse smíchejte ovesné vločky, cukr a skořici.
  11. Touto směsí na závěr posypejte jablka.
  12. Vložte do trouby a pečte přibližně 45-50 minut.

Ovesné vločky, cukr a skořici lze zkombinovat také s nasekanými mandlemi či ořechy.

Jablečno-ovesná buchta.
zdroj: thecookiewtiter.com

Recepty z ovesných vloček jde ozvláštnit či dochutit také za pomoci domácích marmelád. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.