Lahodná kýta z kance na víně s piniovými oříšky

Lahodná kýta z kance na víně s piniovými oříšky

Červené víno, ocet z červeného vína, hořká čokoláda a sušené švestky. To je tajemství tohoto chutného receptu!

Ingredience:

  • 1000 g kančí kýty
  • 1 cibule
  • 2 čajové lžičky cukru
  • 25 g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 100 g sušených švestek
  • hrst piniových oříšků
  • olej

Marináda

  • 2 šálky červeného vína
  • 1 šálek octa z červeného vína
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 stroužek česneku
  • bobkový list
  • tymián
  • hřebíček
  • celý pepř

Postup:

  1. Vložte všechny ingredience na přípravu marinády, včetně oloupané a nakrájené zeleniny, do hrnce a přiveďte k varu.
  2. Následně směs odstavte a nechte vychladnout.
  3. Vložte do hrnce s marinádou maso, v případě potřeby, pokud není kančí kýta zcela ponořená, přidejte ještě trochu vína a octu.
  4. Nechte v ledničce marinovat přes noc.
  5. Následující den maso z marinády vyjměte.
  6. V hluboké pánvi či hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte kousky masa, osolte, opepřete a rovněž zlehka orestujte.
  7. Přidejte do hrnce veškerou zbylou marinádu tím, že ji přecedíte přes síto.
  8. Hrnec přiklopte a duste v závislosti na tom, jak velké kousky masa máte, 60-90 minut.
  9. Když už je maso téměř hotové, přidejte do hrnce též hořkou čokoládu, piniové oříšky a sušené švestky.
  10. Nechte několik minut dusit.
  11. Následně omáčku ochutnejte a případně přidejte ještě trochu koření, cukru nebo octa.

Takto připravená kančí kýta na víně se podává především s polentou nebo opečeným pečivem.

Kousky kýty z divočáka servírované s piniovými oříšky a  plátky opečeného pečiva
zdroj: memoriediangelina.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.