Lahodná polévka z batátů a mrkve

Lahodná polévka z batátů a mrkve

Základní recept na tuto polévku je obohacen o jablko, jehož chuť se skvěle snoubí s batáty a mrkví. Tato polévka se dá navíc velmi jednoduše zamrazit, a to až na dobu tří měsíců.

Ingredience:

  • 1 kg batátů
  • 2 cibule
  • 4-5 mrkví
  • 1 jablko
  • 8 šálků kuřecího vývaru
  • 1 PL kari
  • 4 PL másla
  • 2 PL medu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci zahřejte máslo, přidejte do něj nakrájenou cibuli a restujte ji přibližně 10 minut.
  2. Přidejte kari a povařte ještě minutu.
  3. Následně přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, sladké brambory, vývar a sůl.
  4. Přiveďte směs k varu.
  5. Přikryjte hrnec pokličkou a duste na mírném ohni přibližně 20-25 minut, dokud není zelenina měkká.
  6. Přidejte med a oloupané a nakrájené jablko.
  7. Směs pomocí tyčového mixeru rozmixujte dohladka.
  8. Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Mrkvovo-batátový krém
zdroj: onceuponachef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.