Základní recept na tuto polévku je obohacen o jablko, jehož chuť se skvěle snoubí s batáty a mrkví. Tato polévka se dá navíc velmi jednoduše zamrazit, a to až na dobu tří měsíců.
Ingredience:
- 1 kg batátů
- 2 cibule
- 4-5 mrkví
- 1 jablko
- 8 šálků kuřecího vývaru
- 1 PL kari
- 4 PL másla
- 2 PL medu
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte máslo, přidejte do něj nakrájenou cibuli a restujte ji přibližně 10 minut.
- Přidejte kari a povařte ještě minutu.
- Následně přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, sladké brambory, vývar a sůl.
- Přiveďte směs k varu.
- Přikryjte hrnec pokličkou a duste na mírném ohni přibližně 20-25 minut, dokud není zelenina měkká.
- Přidejte med a oloupané a nakrájené jablko.
- Směs pomocí tyčového mixeru rozmixujte dohladka.
- Na závěr dochuťte solí a pepřem.