Lahodná polévka z nivy a špenátu

Lahodná polévka z nivy a špenátu

Plísňové sýry mají mnohem výraznější chuť než ty klasické. Kromě nivy lze pro přípravu tohoto pokrmu použít také gorgonzolu nebo hermelín.

Ingredience:

  • 200 g sýra niva
  • 300 g mraženého nasekaného špenátu
  • 300 g slaniny (volitelné)
  • 6 PL másla
  • 2 šálky nadrobno nakrájené cibule
  • 12 šálků kuřecího vývaru
  • 4 šálky mléka
  • 1 šálek šlehačky
  • 1 šálek hladké mouky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Ve větším hrnci rozpusťte máslo a zlehka na něm zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte mouku a dobře rozmíchejte.
  3. Přilijte vývar a přiveďte k varu.
  4. Směs celou dobu míchejte, abyste zamezili vzniku hrudek z mouky.
  5. Přilijte mléko a povařte ještě dalších 5 minut.
  6. Následně přidejte kousky nivy a směs důkladně míchejte až do doby, než se niva rozpustí.
  7. Poté přidejte špenát a za stálého míchání povařte přibližně 3 minuty.
  8. Na závěr přilijte šlehačku, přiveďte k varu a vše promíchejte.
  9. Dochuťte solí a pepřem.
  10. Mírně zchladnutou směs přendejte do kuchyňského robota a rozmixujte dohladka.

Do takto připravené polévky můžete před servírováním přidat na malé kousky nakrájené plátky slaniny.

Polévka připravená z nivy, špenátu a orestované slaniny
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.