Spojení brokolice a rozmanitých sýrů dělá z této pomazánky opravdu skvělý gurmánský zážitek. Konzumovat se dá nejen teplá, ale též studená.
Ingredience:
- 3 šálky růžiček brokolice
- 3 šálky různých strouhaných sýrů (čedar, gouda, mozzarella a podobně)
- 200 g smetanového sýra
- 1/4 šálku majonézy
- 1/4 šálku mléka
- 3-4 šálky vody
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1/2 šálku střihaného čedaru na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu.
- Do vroucí vody přidejte brokolici, hrnec přiklopte a vařte přibližně 5 minut, dokud brokolice nezměkne.
- Brokolici slijte a přelijte ji studenou vodou, aby vychladla.
- Pomocí mixéru smíchejte uvařenou brokolici, smetanový sýr, majonézu, mléko, strouhané sýry, stroužky česneku, sůl a pepř.
- Zpracovávejte, dokud se vše dobře nespojí a pomazánka nezíská hladkou konzistenci.
- Následně směs vložte do zapékací misky a posypejte čedarem.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut.
Tato brokolicová pomazánka chutná znamenitě zejména s nejrůznější syrovou zeleninou. Servírujte ji například s paprikou, mrkví, rajčaty, květákem i brokolicí jako takovou.