Máte v mrazáku filety lososa? Tak je využijte třeba na tuto lososovou pomazánku! Je opravdu výborná a hodí se na všechny příležitosti.
Ingredience
- 1ks filetu lososa
- 1ks lučiny (kostka)
- 1 lžíce tvarohu (případně zakysané smetany)
- Citronová šťáva
- Sůl a mletý pepř
Postup
- Nejprve rozmrazte lososa. Poté jej uvařte na páře po dobu cca 8 minut.
- Ještě teplého lososa osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.
- Poté, co ryba vychladne ji rozmělněte pomocí vidličky a přidejte lučinu s tvarohem.
- Promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
- Podávejte s oblíbeným čerstvým pečivem. Hodí se skvěle s kyselou okurkou.
Čerstvého lososa můžete i zapékat. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na pečeného lososa, ze kterých si jistě vyberete svého favorita!