Lahodná slepice na paprice se smetanou

Lahodná slepice na paprice se smetanou

Jemné slepičí maso se skvěle snoubí se dvěma typy smetany. Výsledkem je krémový pokrm velmi delikátní chuti.

Ingredience:

  • 1 slepice, naporcovaná na menší části
  • 2 cibule
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1/4 šálku šlehačky
  • 3 PL olivového oleje
  • 3 čajové lžičky sladké papriky
  • 1 čajová lžička rajčatového pyré
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kousky slepice posypejte solí a pepřem.
  2. V hrnci rozehřejte olej a slepicí maso na něm ze všech stran orestujte.
  3. Následně maso z hrnce vyjměte  a přidejte do hrnce nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Když cibule zezlátne, přidejte do hrnce sladkou papriku a důkladně promíchejte.
  5. Přilijte kuřecí vývar, rajčatový protlak a citronovou šťávu.
  6. Poté vraťte kousky slepice zpět do hrnce a povařte přibližně 20 minut.
  7. Pokud se vývar během vaření příliš vyvaří, přilijte ho o něco více.
  8. Když maso změkne, odstraňte ho z hrnce.
  9. V mezidobě si v misce promíchejte zakysanou smetanu s moukou a následně jejich směs přidejte do hrnce.
  10. Za stálého míchání povařte přibližně 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  11. Přimíchejte šlehačku a citronovou šťávu.
  12. Na závěr vložte zpět do hrnce kousky slepičího masa a přihřejte.

Takto připravená slepice na paprice se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem či těstovinami.

Kousky slepice v omáčce ze smetany a papriky posypané pažitkou
zdroj: allrecipes.com

Máte chuť na slepičí polévku, nebo toužíte ochutnat slepičí maso na kari? Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na slepici!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.